Opleidingstraject zweminstructeur

We beginnen dit opleidingstraject met een Werkfit Maken traject waarin we het volgende doen:

Scholing:

Een zweminstructeur geeft les aan kinderen voor de zwemdiploma's A, B en C. Dit zijn over het algemeen kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud. De zweminstructeur werkt op tijden dat de kinderen niet op school zitten, dus 's middags en in het weekend. Om als zweminstructeur te mogen werken is een MBO 3 diploma nodig. We bieden samen met het NBZ (Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs) een opleiding waarin de klant gedurende ongeveer 5 maanden wordt opgeleid tot zweminstructeur. De opleiding bestaat uit 10 theorie/praktijklessen en 156 uur onbetaalde stage inclusief praktijkopdrachten. www.nbz.nl

Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan:

Traject naar werk:

Als de kandidaat het diploma heeft behaald, kunnen we ondersteunen bij het vinden van een passende baan. Onze ervaring is dat een zweminstructeur ongeveer 15 uur in de week werkt. Mogelijk kunnen deze uren worden uitgebreid door andere werkzaamheden (toezicht, horeca, kassa), of door aanvullende opleidingen te volgen (Aquarobics, baby- en kleuterzwemmen), waardoor ook uren overdag gewerkt kan worden.

Voorwaarden om mee te doen

Het is belangrijk om gemotiveerd te zijn voor dit traject. De interesse moet uitgaan naar zwemmen en de kandidaat moet natuurlijk zelf kunnen zwemmen. Verder wordt het volgende verwacht:

Aanmelding en nadere informatie

Voor uitgebreider informatie over de inhoud van het traject kunt u contact opnemen met Annemarie Nieuwenhout. Een aanmelding van een klant kan ook via e-mail, door het opgeven van de NAWT-gegevens van de klant.

Annemarie  Nieuwenhout