Goede resultaten met de zorgtrajecten van Nieuwe Koers

5 november 2010

Binnen de zorg is momenteel veel vraag naar medewerkers op niveau 3 en 4. Dit zal in de komende jaren steeds meer toenemen. Daarom is het traject van Nieuwe Koers in de zorg een mooi instrument voor werkzoekenden en zorginstellingen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.
 

Zowel de kandidaten als de zorginstellingen met wie Nieuwe Koers in de loop der jaren een samenwerking heeft opgebouwd, zijn erg blij met het traject in de zorg. Nieuwe Koers selecteert de personen op hun motivatie, flexibiliteit en geschiktheid, maar ook op hun vermogen om uiteindelijk een opleiding op niveau 3 of 4 te kunnen behalen. Via een verkorte opleiding en stage bij een zorginstelling behalen de kandidaten het diploma helpende. In de meeste gevallen komen de stagiaires bij de stage-instelling in dienst, waarna ze intern bij de zorginstelling doorgroeien naar niveau 3 of 4.


Wij zijn blij om te kunnen melden dat tot nu toe iedereen die is geslaagd voor zijn/ haar diploma, aan het werk is gekomen bij een zorginstelling. 55% daarvan wordt geplaatst op een BBL-plek voor niveau 3.
 

Een aantal van deze succesverhalen:

Babs is een 24 jarige alleenstaande moeder van een dochtertje van twee jaar. Zij woont in Haarlem. Op 12 augustus 2009 is zij gestart met de opleiding Zorg en Welzijn Helpende niveau 2 en deze liep tot 17 februari 2010. Haar stage bij Stichting SHDH in Haarlem verliep prima en haar begeleiders waren zeer positief over haar. Op 24 februari heeft zij haar diploma ontvangen en per 1 maart heeft zij een contract gekregen binnen de SHDH. Per november volgt zij de vervolgopleiding verzorgende niveau 3.

Kasia uit Alkmaar is 48 jaar, getrouwd en heeft een zoon van 18 jaar. Op 1 februari is zij gestart met de opleiding en op 6 december neemt zij haar diploma in ontvangst. Bij Stichting Alkcare in Alkmaar heeft zij gedurende de opleiding stage gelopen. De bewoners zagen haar graag komen en het contact met collega’s verliep heel plezierig. Binnen de organisatie is haar nu een opleidingsplaats aangeboden op niveau 3 per 1 februari 2011.

Patricia uit Wormerveer is getrouwd en heeft een zoon van bijna 3 jaar. Zij liep stage bij De Die, onderdeel van Cordaan in Amsterdam. Vanuit de opleiding is het verplicht minimaal 16 uur stage te lopen en Patricia heeft vrijwillig 32 uur per week gewerkt. Door haar houding en inzet is zij zeker opgevallen binnen de organisatie. Op 24 februari heeft zij haar diploma gekregen, per 1 april is zij aan het werk binnen Cordaan en vanaf juni volgt zij de opleiding verzorgende niveau 3.