Ervaringen van een klant met het IT project

2 juli 2015

Bij Nieuwe Koers hebben we een pilot opgestart voor een nieuw leerwerktraject, namelijk een IT-traject. Het betreft een traject waarbij wij met inzet van een opleiding en stageplek een kandidaat begeleiden naar een betaalde baan als IT-specialist. Kandidaat Jan is een van de eerste deelnemers aan dit traject:

Jan volgt op dit moment de opleiding en hij loopt stage bij een werkgever op een voor hem passende werkplek. Door de beperkingen van Jan heeft hij moeite om zich goed te presenteren en heeft hij een werkgever nodig die met hem meedenkt in wat hij nodig heeft. Wij hebben Jan geholpen bij het vinden van een geschikte werkgever voordat hij aan het traject begon.

Afgelopen vrijdag heeft Nieuwe Koers een voortgangsgesprek gehouden met Jan en de werkgever, omdat hij nu precies 2 maanden stage loopt. Zowel de werkgever als Jan zijn erg positief over de voortgang. De werkgever gaf aan dat Jan goed op tijd is, betrouwbaar en nauwkeurig werkt. Hij heeft taken gekregen die liggen op precisie  en controle, het zogenaamde monnikenwerk, die goed bij hem passen. Jan heeft moeite om veel  informatie ineens op te nemen. Ook hiermee is rekening gehouden binnen de stage. Het aanleren van nieuwe taken kost in het begin tijd maar eenmaal onder de knie, dan gaat het heel goed. Ook de opleider is zeer positief over de inzet van Jan. En bij voortgang van de opleiding op dit niveau zal Jan slagen voor de opleiding en zijn stageperiode goed doorlopen. Daarna kan hij betaald aan het werk bij de werkgever waar Jan nu stage loopt. En daarmee is ons doel bereikt!
 
Nieuwe Koers  denkt graag out of the box  en is gespecialiseerd in het bieden van trajecten op maat. Daar is dit traject een goed voorbeeld van.

Voor meer informatie over het IT traject bij Nieuwe Koers, de instroomeisen en werkwijze  kunt u contact opnemen met Amy Niestadt en Anique Kurstjens.