Bericht van een klant

19 april 2017

We kregen een leuk bericht van een van onze klanten:

In september 2013 ging het bedrijf waar ik 23 jaar met veel plezier gewerkt had failliet en ik verloor mijn baan. En daar sta je dan met al je emoties;verdrietig, teleurgesteld maar ook boos. Toch was ik vastbesloten "gewoon" een andere baan te zoeken en ik begon met solliciteren. Drie jaar later en heel veel sollicitaties verder zat ik nog steeds thuis.

Tot mijn trajectbegeleider van nieuwe koers voorstelde om eens te gaan kijken naar vrijwilligerswerk. Zo ben ik aan de slag gegaan bij een woonzorgcentrum en hielp ik op de huiskamer ouderen met dementie.

Gezamenlijk gebruikten we de maaltijd gebruikte en ik vulde de dag in met activiteiten voor deze doelgroep. Het was super leuk en dankbaar werk en zo ontstond het idee om eens na een baan te zoeken in de zorg (hoewel ik geen relevante diploma's bezit) En geloof het of niet maar bij mijn eerste sollicitatie in een ziekenhuis kreeg ik meteen een uitnodiging voor een gesprek! Daarna volgde een dagje meelopen en het eindresultaat is een BAAN!

Nu werk ik als Afdelingsassistent en mag ik de opleiding tot Zorgassistente gaan volgen. Het is erg leuk werk en ik werk met hele fijne collega's.

Het is elke dag anders en er is de hele dag actie. Het takenpakket is enorm breed; het helpen van de voedingsassistent met het verstrekken van de maaltijden, mensen ophalen uit de OK, de verpleging assisteren met kleine verpleegkundige handelingen, alle materialen die op de afdeling gebruikt worden aanvullen, patiënten wegen, materiaal naar het lab brengen, medicijnen ophalen, de familie van de patiënt uitleg geven over de afdeling en wellicht vergeet ik nog dingen. Kortom een enorme leuke baan waar ik met veel plezier naar toe ga.