Nieuwe Koers Werkt! sinds 2003

Wij hebben zelf een leuke baan, en dat gunnen we iedereen. Daarom vinden we het belangrijk dat mensen gaan doen wat bij ze past, en dat ze die baan zelf vinden met ondersteuning van ons. Bij ons is de re-integratie dan ook in goede handen!

Nieuwe Koers... sinds 2003 

In 2003 is Nieuwe Koers opgestart door Frans en Annemarie vanuit het idee dat re-integratie meer persoonlijk en individueel aangepakt zou moeten worden. Sinds die tijd hebben we al heel veel klanten begeleid naar een leuke werkplek of vrijwilligerswerk. In eerste instantie deden we dit alleen in Noord Holland, maar in de loop van de tijd breidde ons werkgebied en ons netwerk zich uit naar andere regio's. De gesprekken met de klanten vinden plaats thuis bij de klant of op een locatie in hun buurt. Dit betekent dat er voor de klanten geen of weinig reistijd is.

Vanaf 2003 hebben wij voor diverse opdrachtgever re-integratietrajecten uitgevoerd, waaronder UWV, gemeenten en diverse werkgevers.

Nieuwe Koers Werkt!

Onze aanpak kenmerkt zich nog steeds door persoonlijke aandacht en begeleiding. Daarnaast vinden we het heel belangrijk om ook de opdrachtgever goed op de hoogte te houden van het verloopt van de re-integratie. En we merken dát het ook werkt! 

Door onze jarenlange ervaring met re-integratietrajecten weten wij hoe we tot het beste resultaat kunnen komen. Enerzijds voor de klant, door het bieden van maatwerk, persoonlijke aandacht, het bewustmaken van de eigen verantwoordelijkheid en het scherp krijgen van de juiste beroepsrichting. Anderzijds voor de opdrachtgever, doordat wij deze op de hoogte houden van de voortgang, door onze pro-actieve houding en onze aanwezige proceskennis.

Afhankelijk van het soort traject waarvoor de klant wordt aangemeld, kunnen wij de volgende activiteiten inzetten: