Opleidingstraject chauffeur groepsvervoer

We beginnen dit opleidingstraject met een Werkfit Maken traject waarin we het volgende doen:

Scholing:

Voor het vervoeren van mensen in een taxi of in een busje heb je een taxipas nodig. Zonder deze pas mag je niet aan het werk bij een vervoersbedrijf of taxibedrijf. Met de taxipas die je in dit traject behaalt, kun je zowel op het groepsvervoer als op de straattaxi aan het werk. Afhankelijk van hoe snel je je taxipas behaalt, kan het traject 6 maanden duren en kun je aan het werk zijn. Naast de theorielessen en het theorie-examen worden er ook praktijklessen gegeven en wordt een praktijkexamen afgenomen. Je wordt gekeurd door een arbodienst, die medisch verklaart of je lichamelijk in staat bent veilig mensen te vervoeren. Ook wordt een VOG vereist.

Traject Naar Werk:

Als je de taxipas hebt behaald, bemiddelen we je naar werk en stellen we je voor bij werkgevers uit ons netwerk. De meeste kandidaten komen maximaal 15 uur per week aan het werk.

Voorwaarden voor het volgen van het traject

Je moet aan het volgende gestelde profiel voldoen:

De intake procedure is als volgt:
Nieuwe Koers verzorgt de intake, waarin het traject uitgelegd wordt. Er wordt met je besproken waarom je geïnteresseerd bent in dit werk.

Je moet aan het volgende gestelde profiel voldoen:

Na de intake met Nieuwe Koers bespreken wij met een bedrijf voor personenvervoer in deze richting of zij mogelijkheden hebben voor je. Als dit het geval is, zal er een trajectplan opgesteld worden en wordt de scholing aangevraagd; als dit niet zo is, dan wordt er geen traject aangegaan.

Na goedkeuring van de opdrachtgever voor het traject kun je deelnemen aan de eerstvolgende cursus tot het behalen van de taxipas. De theorieopleiding wordt gegeven op 2 dagen per week gedurende 4 weken en daarnaast wordt verwacht dat je 10 uur per week thuis studeert . Dit gedeelte wordt afgesloten met een theorie examen en daarna word je medisch gekeurd en vraag je een verklaring omtrent gedrag aan. Daarna begint het praktijkgedeelte waarbij je 4 autorijlessen krijgt. Voor het praktijkexamen is het de bedoeling dat je de plattegrond kent van een stad waar een taxi chauffeur mag afrijden. Van deze plattegrond moet je 5 objecten kennen waar je op het moment van afrijden op de meest economische manier naar toe kunt rijden.

Als je je taxipas behaald hebt, bemiddelen wij je en treed je in dienst van een bedrijf op een contract van minimaal zes maanden.

Het traject bestaat uit de volgende onderdelen: