Begeleiding door Nieuwe Koers in een traject

We hebben een aantal uitgangspunten die we ook met je bespreken tijdens de intake. We vinden het belangrijk dat je iets gaat doen dat bij je past. Dit betekent dat het beroep je moet aanspreken, en dat het past bij de beperkingen die je hebt. Daarnaast vinden we het belangrijk om af te spreken wat jijzelf doet, en wat wij voor je oppakken of overnemen. Tenslotte vinden we een open communicatie belangrijk: we zeggen wat we doen, en doen wat we zeggen. We vinden het van belang om allebei goed bereikbaar te zijn, zodat we bij ontwikkelingen snel kunnen schakelen.

Om te weten te komen wie je bent en wat je wensen ten aanzien van werk zijn, moet de trajectbegeleider je leren kennen. In een intake worden je omstandigheden, omgeving, capaciteiten, opleiding en werkervaring, toekomstbeeld en verwachtingen besproken. De intake vindt plaats bij jou thuis of op een locatie bij jou in de buurt. Naar aanleiding van het gesprek en in overleg met het UWV bespreken we of we een Werkfit Maken traject of Naar Werk traject zullen inzetten en hoeveel uur we hiervoor nodig hebben.

Als duidelijk is hoe het traject er uit komt te zien, stellen we een trajectplan op dat door alle partijen moet worden goedgekeurd. Zodra de goedkeuring binnen is, starten we met het traject. De trajectbegeleider onderhoudt gedurende het traject contact, veelal via de telefoon en de e-mail, maar als het nodig is, komen we bij je langs. Bijvoorbeeld voor het voorbereiden van een sollicitatiegesprek.

Als je aan het werk bent en meer behoefte hebt aan begeleiding, kunnen we jobcoaching aanvragen.